Renoveren woonboerderij

Aanbrengen van de dakisolatie

Woonboerderij1
Woonboerderij2
Woonboerderij3
Woonboerderij4

Vervangen van de rietenkap

Na isoleren achtergevel

Woonboerderij na isoleren achtergevel1
Woonboerderij na isoleren achtergevel2
Woonboerderij na isoleren achtergevel4
Woonboerderij na isoleren achtergevel4

Na isoleren zijgevel

Woonboerderij na isoleren1
Woonboerderij na isoleren2
Woonboerderij na isoleren3
Woonboerderij na isoleren4

Potdekselen van zijwand en glas zetten

Meerdere foto's van de werkzaamheden volgen

Recensie van de eigenaar van het pand

Wij hebben Ad leren kennen als een professionele vakman die ook oog heeft voor een goede communicatie. Vaak is dit een gebrekkig punt bij collega vakmannen is onze ervaring, terwijl voor een goede samenwerking overleg noodzakelijk is. Zo is een reactie per mail en app altijd snel beschikbaar, ook buiten de normale werktijden.

Onze reden om Ad in te huren hing samen met het compleet renoveren en herbestemmen van een voormalige domeinhoeve. Deze boerderij is jarenlang het bezit van de Prinsen van Oranje geweest en in 2001 overgedragen aan de voormalige pachters. Vooral de laatste jaren tot 2017 is er matig onderhoud geweest en is in 2017 gestart met een complete renovatie. Daarbij is rekening gehouden met de eisen die de gemeente heeft gesteld vanwege de status als Rijksmonument.

Zo is de voormalige stal herbestemd tot woonruimte en heeft Ad alle kozijnen en deuren vervangen, de gevel geïsoleerd en voorzien van potdekselplanken. Ook op de verdiepingsvloer van de voormalige stal heeft Ad alle vertrekken getimmerd en voorzien van gipsplaten.

Voorafgaand aan deze werkzaamheden heeft hij eerst een inspectie gedaan van balken en houtwerk dat niet in orde bleek te zijn. Daarbij heeft hij telkens suggesties gedaan die recht doen aan de constructie en de minste ingrepen tot gevolg hadden.

Daarnaast heeft hij bij het vervangen van de complete kap de rietdekkers ook geholpen bij het herstellen van timmerwerk. Ook om de oude kapconstructie zo veel mogelijk in tact te laten is telkens voor een oplossing gekozen die de minste impact had, maar toch zorgt voor een beter geïsoleerde woning. Door de snelle medewerking hebben de rietdekkers ook geen oponthoud gehad en kon iedereen door.

Ook een aantal balken in de woonkamer zijn vervangen waar Ad direct een pasklare oplossing had terwijl andere deskundigen flink moesten nadenken en eigenlijk geen concrete oplossing hadden. Op 1 zaterdag zaten er 2 nieuwe zware balken van circa 7 meter in die met het nodige vakwerk zijn geplaatst zonder beschadigingen of ingrepen aan het bestaande bouwwerk. Zijn ervaring als timmerman met dergelijke gebouwen heeft voor ons enorm geholpen.

Kortom, we hebben Ad leren kennen als een integere en prettige vakman om mee samen te werken. We zouden iedereen die een timmerman zoekt Ad aanraden.

 

Neem vrijblijvend contact op met de vakman om te zien en horen wat de mogelijkheden zijn.